perjantai 25. tammikuuta 2013

Mitä tänään syötäisiin?


Ah, ruoka. Ehkä häiden tärkein asia ja kohokohta. Ruoka on se asia, joka vierailla jää morsiamen puvun lisäksi parhaiten mieleen koko juhlista. Kuinka ruokalista kasataan, mistä hinta koostuu? Kuinka erityisruokavaliot otetaan huomioon? Pitääkö ajatella, mitä vieraat haluaisivat syödä, vai syödäänkö sitä mitä morsiuspari haluaa?

Olen muuten huomannut, että olisipa hyvä bisnes laittaa pystyyn pitopalvelu! Kaikesta voi laskuttaa erikseen, lähtien juomalaseista, 50 senttiä kappale! Siinä on pelokas morsian jo kauhistuneen puolella, kun yritetään miettiä, miten muotoilla tarjouspyyntö sellaiseksi, että saa takaisin jotain, joka sisältää kaiken minkä pitäisi. Juhlapaikalta ei löydy muuta kuin tuolit ja pöydät, kaikki muu pitää saada paikalle omin avuin. (Vai järjestetäänkö nyyttikestit ja syödään kertakäyttöastioista? Eh.)


Tarjouspyynnöt ruokailusta, astioista, tarjoilusta ja pöytäliinoista on lähetetty 8 firmaan. Katsotaan, kuinka moni vastaa ja mihin hintaan. Ruoka on yksi ehdottomasti häiden suurimmista menoeristä. Ainakin tälle morsiamelle, joka haluaa syödä juhlissa hyvin! :)

Millaisella budjetilla muut morsiamet ovat liikkeellä? Paljonko ruoka saa maksaa per vieras?

Kaikki kuvat / All photos: Style Me Pretty

Thoughts about food and food budget. How much to spend on food and what to eat? Can I order what I want or should I think what guests would like to eat?

2 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Sama asia tuli huomattua kun katselin pitopalvelumme laskutuslistaa. Hyvä bisnes kaikenkaikkiaan, kun jokaisesta "ylimääräisestä" astiasta voi pyytää lisähintaa. Päätimme kuitenkin kauan sitten, että häihimme tulee pitopalvelu ettei kenenkään tarvitse tehdä hiki päässä juhliimme tarjottavaa.

Kivimäen Jenni kirjoitti...

Hei Katja! Mikseihän tästä kommentista ole tullut minulle ilmoitusta? Anteeksi, etten ole vastannut!

Kyllä pitopalvelu on kaikkien vieraiden kannalta paras ratkaisu. Olisi kamala antaa jollekin läheiselle vastuu jostain ruokalajista tai kakusta sekä niiden onnistumisesta! Mieluummin antaa ammattilaisten hoitaa homman. :)