torstai 25. huhtikuuta 2013

Häät harrastuksena


Luin mielenkiintoisen blogitekstin ja haluan jakaa sen ja sen synnyttämiä ajatuksia kanssanne. Hanna Reinikainen pohtii Hesarin blogissaan syitä rakastaa häitä. Jokainen meistä morsiamista jaksaa varmasti innostua omista häistään, mutta entä muiden häistä sen jälkeen? Omat häät saattavat tuntua melkoiselta harrastukselta, koska se on projekti, joka usein vie vähintään vuoden.

Sitten tulevat ystävien häät. Tai olet saattanut olla kaasona jo ennen omia häitäsi. Sukulaiset menevät naimisiin, niihin saa osallistua vieraana taikka olla muutoin auttamassa heitä kohti suurta päiväänsä. Ketä kiinnostaa?



Täytyy tunnustaa, että kyllä minua kiinnostaa ja innostaa! Voisin harrastaa häitä enemmänkin ja ihailen niitä ihmisiä, jotka jopa Suomen kokoisessa pienessä maassa saavat elättää itsensä suunnittelemalla muiden häitä. Poimin tähän muutamia omia pointtejani:

- Häät ovat iloinen juhla. Kaikki tahtovat siellä hääparille pelkkää hyvää ja ovat siellä juhlistamassa hääparin onnea.
- Häät ovat kaunis juhla. Häissä panostetaan yksityiskohtiin, tunnelmaan, koristeisiin ja väreihin.
- Häät ovat rakkauden juhla. Ikuinen romantikko herkistyy vaikka vihittävänä olisi puolituttuja ihmisiä.
- Häät ovat suvun juhla. Siellä kohtaavat sukupolvien aikaiset perinteet ja laaja suku, jota ehkä muutoin tapaa harvoin.
- Häät ovat ainutkertainen juhla. Useimmat meistä saavat vain kerran eläissään järjestää isolla rahalla mahtavat bileet.
- Häät ovat unelmien juhla. Siellä toteutetaan uusia ja vanhoja haaveita.

Mitä mieltä sinä olet? Innostutko häistä yhä uudelleen ja uudelleen? :)

Kaikki kuvat: StyleMePretty

2 kommenttia:

Tanja Hakala kirjoitti...

Ihana blogi!

Innostun kaikista häistä, oi että, niin ihanaa <3 Ja vaikka se on ammatin tuoma "pakko", innostus häihin siis, niin ei se kovin kamalalta pakolta tunnu ;)

Käy kurkkaamassa omaani nimeni takaa ;)

Kivimäen Jenni kirjoitti...

Tanja H: kiitos kivasta kommentista! Satuitpa hyvin paikalle, kun tästä aiheesta kirjoitin! Varmasti unelma-ammatti, voin vain kuvitella miten kiva on innokkaiden morsianten kanssa rakentaa heidän unelmapäiväänsä. :)