maanantai 29. huhtikuuta 2013

Teemavärejä metsästämässä

Heh, tämän postauksen otsikko saa minut hyrähtelemään naurusta. Olen niitä morsiamia, joka vuosi sitten naureskeli ja ihmetteli suureen ääneen, että mikä ihmeen häiden teemaväri. Että kyllä on aikoihin eletty, kun häitä varten pitää joku teemaväri päättää.

No, tässä sitä nyt ollaan suu supussa järjestämässä pinkkejä häitä ryyditettynä sopivalla ripauksella harmaata ja valkoista. Jäin miettimään, kuinka tähän on tultu ja totesin, että osittain kyse on käytännöllisyydestä. Kun täytyy alkaa valita koristeita ja kukkia, on kiva, että lopputulos näyttää harmoniselta. Toisaalta häälehdet ovat täynnä kuvia häistä, joissa on boheemisti yhdistelty kaiken värisiä luonnonkukkia rennoiksi asetelmiksi ja lopputulos on silti silmiä hivelevän kaunis. Joten en tiedä, mikä tässäkään asiassa on lopullinen totuus. Jokainen morsian tehköön juuri niin kuin tahtoo. :)


Keksin kuitenkin hyvän niksin häiden teemavärin suunnitteluun ja sävyjen päättämiseen. Nimittäin Tikkurilan maalivärikartat! Siellä on valmiina rinnastuksina useita eri sävyjä ja yhdistelmiä takuulla jokaisen morsiamen lempiväreissä! Jos valmista yhdistelmää ei löydy, voi värisuunnitteluohjelman avulla luoda omia yhdistelmiä rajattomasti.


Tänä kesänä monissa häissä lienee teemavärinä muotiväriksi noussut neutraalien, pastellisten ja maanläheisten värien yhdistelmä. Elokuisiin elonkorjuuhäihin sopisi ihanasti oranssien, keltaisten ja ruskeiden kirkas, kullanhohtoinen yhdistelmä. Sitten on meitä, jotka haluamme omat vaaleanpunaiset prinsessaunelmahäämme, ja meillekin löytyy rajattomasti vaaleanpunaisia vaihtoehtoja. :) Siitä vain suunnittelemaan!



Ensimmäinen kuva StyleMePretty, muut Tikkurilan värikarttoja.

Ei kommentteja: